Laatste update 17/4/2

  • Op zaterdag 3/4/21 en 17/4/21 hebben wij de eerste groepen patiënten gevaccineerd die daarvoor in aanmerking kwamen conform de vaccinatiestrategie van de overheid. De huisartsen en assistentes vaccineren conform de strategie van de overheid naast ons reguliere werk en in onze vrije tijd. Wij hebben geen invloed op deze strategie, dus ook niet op welke groepen er worden gekozen en het type vaccin wat er beschikbaar is.
  • In 2 of 3 delen worden de patiënten geboren in 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960 opgeroepen en daarnaast; thuiswonende patiënten met het syndroom van Down en patiënten met morbide obesitas (BMI >40) geboren in 1946 en later. Het cohort 1956 t/m 1959 is inmiddels aan de beurt geweest, dus alleen 1960 volgt nog.
  • U ontvangt een uitnodiging per brief. Wanneer dit is, is afhankelijk van de beschikbaarheid van de vaccins en ons niet bekend. U mag zelf beslissen of u op deze uitnodiging in gaat. U kunt helaas niet zomaar een nieuwe afspraak hiervoor maken. De vaccins worden geclusterd aangeleverd en zijn slechts beperkt houdbaar. Hierdoor is het alleen mogelijk om in groepen te vaccineren en niet individueel.
  • Alle andere patiënten worden tot op heden via de GGD gevaccineerd met de vaccins die er op dat moment beschikbaar zijn. Ook hier ontvangt u vanzelf een oproep voor. Indien u hier vragen, opmerkingen of klachten over heeft verzoeken wij u contact op te nemen via het publieksinformatienummer 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur) of klik hier. Wij verzoeken u met klem niet de huisartsenpraktijk hierover te bellen zodat wij ons kunnen concentreren op de zeer belangrijke reguliere zorg, juist nu!
  • Patiënten van huisartsenpraktijk De Groenzoom die graag op de reservelijst willen komen indien er vaccins overblijven, klik hier en vul het contactformulier in. Wij zullen u benaderen indien er vaccins over zijn en tevens geschikt zijn voor uw leeftijdsgroep.